Zeleninová pizza paní Kateřiny
Ingredience
- Těsto
- 250 g mrkve
- 250 g celeru
- 2 celá vejce
- 1 špetka soli
- Obloha
- rajčatové pyré s česnekem na pomazání (nemusí být)
- nízkotučná šunka
- nízkotučný tvrdý sýr nebo mozzarella light
- žampiony (nemusí být)
- zelenina a bylinky dle vlastního výběru (nemusí být)
Množství: pizza
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Zeleninu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme 2 vejce, špetku soli. Pečeme na pečícím papíru cca 20 - 25 minut na 200 °C. Poté můžeme potřít pizzu rajčatovým pyré a obložit například rajčaty nebo jinou zeleninou, nízkotučným sýrem (nejlépe Ďumbier LIGHT), šunkou či žampiony, rukolou či jinými bylinkami - jak komu co vyhovuje. Poté pečeme ještě cca 10 minut.