Zapečený lilek s kuřecím masem
Ingredience
- 1 lilek
- 1/2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- 1 paprika
- jarní cibulka
- 200 g kuřecích prsou
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lž kečupu bez cukru
- sůl
- koření na zeleninu
- sýr na zapečení (tvrdý sýr do 10% tuku, mozzarela light, cottage)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu a necháme vypotit. Přebytečnou tekutinu vytřeme papírovou utěrkou. Cibulku nasekáme nadrobno a hodíme do rozpálené pánve se lžičkou olivového oleje, necháme zesklovatět, přidáme nadrobno nakrájený česnek, jen chvilku necháme zpěnit a přidáme kuřecí maso nakrájené na kousky. Orestujeme. Pak přidáme nakrájenou papriku, o chvilku později pokrájenou dužinu z lilku a nakonec pokrájená rajčata. Lehce osolíme, okořeníme, přidáme sojovku a kečup. Nakonec přidáme posekanou jarní cibulku. Touto směsí naplníme vydlabané lilky a dáme zapéct do trouby asi na 20 minut na 180°C a nakonec nahoru dáme sýr (nejlépe Ďumbier LIGHT) a zapečeme ještě asi 5 minut dozlatova.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.