Zapečená cuketa s mletým hovězím masem
Ingredience
- 400 g hovězího masa s nízkým podílem tuku
- 5 menších cuket
- 3 cibule
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 8 rajčat
- 100 g tvrdého sýru do 8% tuku
- 4 vejce
- 150 g nízkotučného řeckého jogurtu
- sůl
- červená mletá paprika
- trošku olivového oleje
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na kapce oleje na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme mleté maso a necháme ho zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak. Cuketu nastrouháme na jemnějším struhadle. Osolíme a necháme chvíli odstát. Cuketa pustí šťávu a přecedíme ji. Rajčata nakrájíme na plátky a vajíčka v misce utřeme vidličkou spolu s jogurtem. Připravíme si formu na pečení, vymažeme ji kapkou oleje a na dno navrstvíme 1/2 cukety. Poklademe plátky rajčat, maso, vajíčko s jogurtem a nakonec druhou polovinu cukety. Vše posypeme strouhaným sýrem a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180°C asi 30 minut.