Vaječné Quesadillas
Ingredience
- 1 vaječný bílek
- 1 celé vejce
- sůl a pepř
- 1/4 šálku strouhaného nízkotučného sýru (od 1. fáze tvarůžky, mozzarella light až od 2. fáze, apod.)
- 2 plátky kanadské slaniny (nahradíme šunkou nebo pršutem)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce s bílkem, solí a pepřem rozšleháme vidličkou. Zahřejeme nepřilnavou pánev na střední teplotu a zlehka postříkáme olejem ve spreji (nebo malinko potřeme olejem mašlovačkou). Směs nalijeme na pánev, aby se rovnoměrně rozlila po celé pánvi. Opékáme asi 2 minuty, dokud se neobjeví bublinky a tmavší skvrny, pak otočíme a z druhé strany opékáme také asi 2 minuty. Poté na polovinu přidáme nastrouhaný sýr a kanadskou slaninu. Prázdnou polovinu placky přehneme přes tu obloženou, aby byly sýr a slanina zakryté. Necháme na pánvi, dokud se sýr neroztaví. Nakonec nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.