Tuňáková roláda
Ingredience
- Těsto:
- 1 vejce
- 2 lžíce nízkotučného tvarohu
- 2 lžíce ovesných otrub
- 1 lžíce pšeničných otrub
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- sůl
- Náplň:
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 2 lžíce nízkotučného tvarohu
- 2 lžíce nízkotučného jogurtu (lepší je řecký 0 % tuku – je hustý)
- 1/2 malé cibule
- 1 sterilovaná okurka
- sůl, bílý pepř
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Smícháme všechny ingredience na těsto a rozetřeme na pečící papír ve tvaru obdélníku a dáme péct do rozehřáté trouby asi na 15 minut na 180 °C. Po upečení ještě teplé smotáme jako roládu.
- Na náplň nasekáme cibuli, rozetřeme tuňáka a nasekáme okurku. Smícháme s tvarohem a jogurtem, osolíme a opepříme.
- Vychladlé těsto rozmotáme a rozetřeme na něj náplň a znovu zamotáme. Necháme ztuhnout v lednici.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.