Tiramisu Speculoos
Ingredience
- 12 sušenek Karéléa Speculoos – sušenky se skořicí bez cukru (v 2. fázi nahradíme müsli Dukan)
- 200 g nízkotučného tvarohu (v 2. fázi nízkotučného)
- 500 g třešní (v 2. fázi nahradíme želatinovou omáčkou z Bolera nebo nekalorickými sirupy na dezerty MyProtein, Allnutrition, Walden Farms, …)
- 60 g agávového nebo ještě lépe čekankového sirupu (v 2. fázi nahradíme oblíbeným umělým sladidlem)
- 2 velmi čerstvá vejce
- 10 cl silné kávy
- mletá skořice
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Připravíme silnou kávu.
- Oddělíme vaječné bílky od vaječných žloutků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smícháme tvaroh, žloutek a sirup. Nakonec do krému opatrně vmícháme ušlehaný sníh.
- Třešně umyjeme a vypeckujeme. Dáme do hrnce spolu s 10 cl vody a 10 minut mírně povaříme. Necháme vychladnout.
- Sušenky Karéléa Speculoos rychle namáčíme v kávě a vkládáme na dna skleniček s tím, že je trochu polámeme na menší kousky. Na vrstvu sušenek naklademe vychladlé třešně a nakonec navrstvíme tvarohový krém. Necháme odležet v chladničce aspoň 4 hodin (nejlépe 12 hodin). Před podáváním poprášíme skořicí a ozdobíme třešní.
Tip
- Mimo sezónu vyměňte třešně za zmrazené třešně!
- Pokud budete dělat omáčku z Bolera, postupujte takto: ovocné Bolero (instantní nápoj bez cukru koupíte na: www.dietashopbrno.cz/?s=Bolero) s vodou zahřejeme a smícháme s troškou želatiny, aby nám vznikla ne příliš tuhá omáčka na přelití - nesmí přejít varem!
- Nekalorické sirupy na dezerty MyProtein, Allnutrition, Walden Farms i čekankový sirup koupíte na: dietashopbrno.cz/eshop_category/sirupy-a-smetana.
- Müsli Dukan si můžete objednat na: dietashopbrno.cz/eshop_category/original-dukan-produty.