Thajské kuře s shirataki těstovinami
Ingredience
- 4 kuřecí stehna
- 1 celé vejce
- 2 bílky
- 1 velká cibule
- 1 menší brokolice
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- pár kousků shitake hub
- 1/2 malé cukety
- kousek chilli papričky podle chuti (nemusí být)
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce Stévie krystal
- 1 lžíce octa z červeného vína
- trochu sójové omáčky podle chuti
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 porce shirataki těstovin
- 2 tenké plátky zelené cibule
- 1 lžíce koriandru jemně nasekaného
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na nudličky. Rozšleháme si vejce s bílky a promícháme s masovými nudličkami.
- Do pánve dáme pár kapek oleje, necháme rozehřát a vložíme kuřecí nudličky, které zprudka osmahneme. Maso vyndáme z pánve. Do pánve kápneme pár kapek oleje, necháme rozehřát, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a při nižší teplotě osmahneme do světle hnědé barvy.
- Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky, vložíme do pánve na cibulku a přilijeme ½ malé sklenice vody. Zakryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 5 minut, nebo dokud brokolice není velmi zelená a začne se měknout. Postupně přidáme nakrájené papriky na nudličky, houby na kousky, cuketu na půlkolečka a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přimícháme nakrájený česnek a sůl.
- Pak přimícháme Stévii krystal, ocet, limetkovou šťávu a sójovou omáčku. Přidáme kuřecí nudličky.
- V malé misce smícháme kukuřičný škrob s 1 polévkovou lžící vody a intenzivně mícháme, aby se vytvořila řídká kašička. Pomalu a za stálého míchání přiléváme do pánve, abychom směs v pánvi zahustili. Chvíli provaříme.
- Shirataki těstoviny pořádně propláchneme studenou vodou a scezené vložíme do pánve. Promícháme a prohřejeme asi 2 minuty.
- Rozdělíme do misek a ozdobíme rozebranými plátky cibule a koriandrem.