R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Thajské kuře s shirataki těstovinami

Thajské kuře s shirataki těstovinami
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2porce 15 minut
Doba vaření
30 minut
Thajské kuře s shirataki těstovinami
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 15 minut
Doba vaření
30 minut
Porce Doba přípravy
2porce 15 minut
Doba vaření
30 minut
Ingredience
  • 4 kuřecí stehna
  • 1 celé vejce
  • 2 bílky
  • 1 velká cibule
  • 1 menší brokolice
  • 1/2 červené papriky
  • 1/2 žluté papriky
  • pár kousků shitake hub
  • 1/2 malé cukety
  • kousek chilli papričky podle chuti (nemusí být)
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce Stévie krystal
  • 1 lžíce octa z červeného vína
  • trochu sójové omáčky podle chuti
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 porce shirataki těstovin
  • 2 tenké plátky zelené cibule
  • 1 lžíce koriandru jemně nasekaného
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Kuřecí stehna zbavíme kůže a vykostíme. Maso nakrájíme na nudličky. Rozšleháme si vejce s bílky a promícháme s masovými nudličkami.
  2. Do pánve dáme pár kapek oleje, necháme rozehřát a vložíme kuřecí nudličky, které zprudka osmahneme. Maso vyndáme z pánve. Do pánve kápneme pár kapek oleje, necháme rozehřát, přidáme cibuli nakrájenou na kostičky a při nižší teplotě osmahneme do světle hnědé barvy.
  3. Brokolici očistíme a rozebereme na růžičky, vložíme do pánve na cibulku a přilijeme ½ malé sklenice vody. Zakryjeme pánev pokličkou a dusíme asi 5 minut, nebo dokud brokolice není velmi zelená a začne se měknout. Postupně přidáme nakrájené papriky na nudličky, houby na kousky, cuketu na půlkolečka a nadrobno nakrájenou chilli papričku. Přimícháme nakrájený česnek a sůl.
  4. Pak přimícháme Stévii krystal, ocet, limetkovou šťávu a sójovou omáčku. Přidáme kuřecí nudličky.
  5. V malé misce smícháme kukuřičný škrob s 1 polévkovou lžící vody a intenzivně mícháme, aby se vytvořila řídká kašička. Pomalu a za stálého míchání přiléváme do pánve, abychom směs v pánvi zahustili. Chvíli provaříme.
  6. Shirataki těstoviny pořádně propláchneme studenou vodou a scezené vložíme do pánve. Promícháme a prohřejeme asi 2 minuty.
  7. Rozdělíme do misek a ozdobíme rozebranými plátky cibule a koriandrem.
Sdílet tento recept