Thajská polévka s shirataki nudlemi, kokosem a lososem
Ingredience
- 2 lžíce thajské červené kari pasty
- 165 ml nízkotučného podmáslí
- několik kapek kokosového aroma podle chuti
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 filety lososa bez kůže (každý asi 125 g)
- 100 g shirataki nudlí
- 1 lžička rybí omáčky
- šťáva z 1 limetky
- 2 jarní cibulky
- chilli nadrcené
- několik lístků koriandru
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Do rozehřátého nepřilnavého hrnce dáme kari pastu na pár minut a necháme rozvonět. Přidáme podmáslí, kokosové aroma a vývar a přivedeme k varu. Dusíme 5 minut a pak zeslabíme plamen a přidáme lososa. Vaříme po dobu 4-5 minut, dokud se maso neuvaří. Nudle uvaříme podle na obalu, scedíme a rozdělíme na jednotlivé talíře. Filety z lososa dáme na vrch na nudle. Přidáme rybí omáčku a limetkovou šťávou do polévky a polévkou zalijeme nudle. Posypeme nadrceným chilli, nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.