Těstovinový salát s kuřecím masem
Ingredience
- 200 g shirataki těstovin (nejlepší je rýže nebo penne, nudle musíme nasekat na kousky)
- 200 g kuřecího masa (dušené, grilované, pečené, dušené nebo vařené)
- 1/2 malé cibule
- 5 listů čínského zelí
- 4 menší rajčata
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1/2 menšího pórku
- Dresink:
- 1 nízkotučný jogurt (pro chuť můžeme přidat i trochu Dukanovy majonézy)
- 1 lžička dijonské hořčice
- citronová šťáva podle chuti
- pár kapek sladidla
- sůl, bílý pepř
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Těstoviny pořádně propláchneme a dáme na 1 minutu povařit. Necháme vystydnout.
- Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky. (Nejlepší je na cibulce a česneku podušené na malé kousky nakrájené, okořeněné a osolené kuřecí maso. Můžeme ale použít i grilované, pečené nebo vařené maso.)
- Všechnu zeleninu nakrájíme na stejné malé kousky, cibuli a pórek nadrobno.
- Těstoviny, maso i zeleninu dáme dohromady do větší misky a promícháme s dresinkem, který vymícháme z uvedených ingrediencí.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.