Špenátový salát s pikantním kuřecím masem
Ingredience
- 200 g kuřecích prsou (vařených, pečených, dušených nebo grilovaných)
- 300 g mladého listového špenátu
- 10 cherry rajčátek
- sůl
- krémový balzamikový ocet
- Marináda:
- šťáva z 1 limetky
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička sójové omáčky
- drcený barevný pepř
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, malinko osolíme a dáme marinovat asi na 10 minut v marinádě, kterou připravíme smícháním všech předepsaných ingrediencí. Marinované maso rychle opečeme na pánvi nebo ogrilujeme. Špenát rozložíme na talíř, na špenát naservírujeme teplé maso, přidáme cherry rajčátka rozkrájená na čtvrtky a nakonec jemně pokapeme krémovým balzamikovým octem.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.