Sněhový krémeš
Ingredience
- Těsto:
- 3 bílky
- pár zrnek soli
- práškové sladidlo podle chuti
- 20 g kukuřičného škrobu
- Krém:
- 1 čokoládový pudink
- 200 ml nízkotučného mléka
- tekuté sladidlo podle chuti
- 1 nízkotučný tvaroh
- rumové aroma
- Poleva:
- nízkotučné kakao bez cukru
- sušené nízkotučné mléko
- sladidlo
- trošku nízkotučného mléka
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků a pár zrnek soli vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme sladidlo a kukuřičný škrob. Tuto směs šleháme ještě dalších 7 minut nad párou. Tuto směs si dáme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu tvoříme jednotlivé čtverečky cca. 5 x 5 cm. Pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut při nízké teplotě asi 90°C.
- Mezitím si uvaříme pudink s mlékem. Necháme to vychladnout a potom k tomu přimícháme tvaroh, sladidlo a pár kapek rumového aroma. Tento krém si dáme do cukrářského sáčku a stříkáme na polovinu upečených a vychladlých čtverců. Každý čtverec s krémem přikryjeme jedním suchým čtvercem. Povrch krémešů poléváme čokoládovou polevou, kterou si připravíme z uvedených ingrediencí.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.