Sněhové pusinky I.
Ingredience
- 5 bílků
- špetička soli
- 100 g práškového sladidla
- vanilkové aroma nebo rozpustná káva podle chuti
- od 2. fáze lze i nízkotučné kakao bez cukru
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků a špetičky soli vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme sladidlo a vanilkové aroma nebo kávu, od 2. fáze můžeme dát i kakao.
- Na plech dáme pečící papír a na něj pomocí cukrářského sáčku děláme malé pusinky. Můžeme dělat i pomocí lžičky hromádky. Necháváme dostatečné rozestupy, protože pusinky nabydou na objemu. Pečeme (spíš sušíme) asi 1 hodinu při nízké teplotě asi 80°C.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.