Sluníčkové karbanátky
Ingredience
- 300 g mletého masa (hovězí, krůtí, …)
- 1 větší cibule
- pár kapek olivového oleje
- 1 lžíce ovesných otrub nebo strouhanky z dukanovského pečiva (od 2. fáze můžeme použít lupinovou nebo sójovou mouku)
- 5 celých vajec
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka
Množství: karbanátky
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Nakrájíme si cibuli na kostičky a osmahneme na pár kapkách oleje (nebo i nasucho). Osmahnutou cibulku dáme do misky, přidáme mleté maso, jedno vajíčko, otruby (strouhanku nebo mouku), sůl, pepř a čerstvou petrželku. Vše promícháme a uděláme si z této směsi karbanátky. V každé karbanátku uděláme lžící prohlubeň, do které rozklepneme vajíčko. To osolíme, opepříme a posypeme ještě trošku petrželkou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 25 minut. Kdo nemá rád tekutý žloutek, může nechat maso v troubě o pár minut déle.