Slané lívance s pažitkovou pomazánkou
Ingredience
- LÍVANCE
- 5 celých vajec
- 250 g sýru cottage light
- 8 g psyllia
- 1 špetka soli
- POMAZÁNKA
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 1/2 malé cibule
- pažitka dle chuti
- sůl dle chuti
- trochu nízkotučného mléka na vyšlehání
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce rozšleháme a smícháme se sýrem Cottage light, psylliem a dochutíme solí. Těsto necháme 10 minut odpočinout. Lívance „smažíme“ na mírném plamenu na pánvi nebo v lívanečníku, který lehce vytřeme kokosovým olejem (nebo nějakým jiným zdravým olejem).
- Mezitím si připravíme pažitkovou pomazánku. Pažitku nasekáme nadrobno, cibuli taky. Tvaroh rozšleháme dohladka spolu s troškou nízkotučného mléka, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a cibuli a pořádně promícháme.
- Nahoru na lívance dáme pažitkovou pomazánku, posypeme troškou pažitky a můžeme podávat.