Skořicové donuty
Ingredience
- 2 celá vejce
- 1 nízkotučný tvaroh
- 1/2 nízkotučného jogurtu
- 1 lžíce ovesných otrub
- 1 lžíce sušeného mléka
- 1 lžíce psyllia
- sladidlo podle chuti
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- mletá skořice podle chuti
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků si vyšleháme sníh. Žloutky vymícháme s tvarohem a jogurtem, přidáme všechny sypké ingredience. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Kdo má přístroj na výrobu donutů, tak si donuty udělá v něm. Kdo nemá, použije plech na donuty, kdo nemá ani tento plech,dá si na plech pečící papír a z těsta tvoří malé donutky. Ve vyhřáté troubě se pečou do zlatova při 180°C cca. 15 minut.
- Hotové donutky můžeme polévat nekalorickými sirupy nebo pomazat nekalorickou marmeládou nebo čokoládovou pomazánkou bez cukru.