Shirataki těstoviny s boloňskou omáčkou
Ingredience
- 300 g shirataki těstovin
- 300 g hovězího masa s nízkým podílem tuku
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 velké žampiony (nemusí být)
- 1 plechovka krájených loupaných rajčat
- vývar (popř. bujón v kostce)
- koření na maso podle chuti
- sůl
- tekuté sladidlo
- kukuřičný škrob (nemusí být)
- čerstvé nebo sušené bylinky - bazalka, oregano, tymián, ...
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Hovězí maso si pomeleme nebo nakrájíme na maličké kousky. V teflonové pánvi orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nasekaný česnek, za chvilku nakrájené houby, orestujeme a nakonec přidáme pomleté maso. Maso pořádně orestujeme, osolíme, okořeníme a zalijeme trochou vývaru, aby se to nepálilo. Maso dusíme, v případě potřeby trošku podléváme vývarem. Až je maso téměř měkké, přidáme rajčata i se šťávou. Ještě chvíli dusíme. Kdyby to bylo moc kyselé, můžeme tam kápnout pár kapek sladidla. Směs by měla být hustší, popř. můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu rozmíchanou v trošce vody a povaříme. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
- Shirataki těstoviny vaříme jen 1 minutu v osolené vroucí vodě a poté servírujeme přelité boloňskou omáčkou.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.