Rebarborová marmeláda
Ingredience
- rebarbora
- práškové sladidlo (dle chuti)
- citronová šťáva a kůra
- želatina podle potřeby (nemusí být)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Rebarboru očistíme, oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme do kastrolu. Zalijeme vodou jen tak, aby byla rebarbora ponořená, ale víc ne. Necháme na mírném ohni vařit až do rozvaření rebarbory. Přidáme sypké sladidlo podle chuti, citronovou šťávu a kůru. Ještě chvilku povaříme, aby vyvřelo co nejvíce vody a směs nám zhoustla. Protože sladidlo nepůsobí jako cukr a marmeládu nám tak skvěle nezahustí, můžeme přidat do už odstavené směsi z plamene trochu želatiny rozmíchané v trošce vody, ale pozor, želatina nesmí projít varem!!! Hmotu dáme do uzavíratelné nádoby a po vychladnutí dáme do lednice, kde ji můžeme uchovávat.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.