R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Rakvičky

Rakvičky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
40minut
Rakvičky
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
1dávka 40minut
Doba vaření
40minut
Ingredience
  • Těsto:
  • 4 žloutky
  • sypké sladidlo podle chuti
  • 4 kapky citronové šťávy
  • Krém:
  • 1 sáček vanilkového pudinku
  • 300 ml nízkotučného mléka
  • sladidlo podle chuti
  • 1 -2 tvarohy podle potřeby
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Těsto:
  1. Žloutky šleháme se sladidlem a citronovou šťávou do husté až bílé pěny. Touto hmotou plníme do dvou třetin nejlépe silikonové formičky, aby to šlo vyklepnout i bez vymazání. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C, dokud těsto nevyběhne, poté troubu ztlumíme na 60°C a už jen sušíme dorůžova. Po vytažení z trouby necháme vychladnout a pak teprve vyklopíme z formiček.
Krém:
  1. Z mléka, pudinkového prášku a sladidla uvaříme pudink. Necháme vychladnout a smícháme s tvarohem, (toho dáme podle chuti, jestli máme raději víc tvarohovou nebo víc pudinkovou chuť). Tímto krémem zdobíme rakvičky před podáváním. Pokud by se nám zdálo, že krém je příliš řídký, použijeme želatinu - řídíme se návodem, dáme jí však o něco méně, aby krém úplně neztuhl.
Tip

Pokud chceme, můžeme přidat do krému kakao nebo můžeme rakvičky polít čokoládovou polevou. Recept najdete na: http://www.dukanovadietabrno.cz/recipe/cokoladova-poleva/.
Rakvičky můžeme zdobit i dukanovskou šlehačkou. Recepty najdete na: http://www.dukanovadietabrno.cz/recipe/slehacka-po-dukanovsku-i/ nebo http://www.dukanovadietabrno.cz/recipe/slehacka-po-dukanovsku-ii/

Můžeme použít jakýkoliv tvar formiček, nemusí to být právě rakvičky.

Sdílet tento recept