Pudinkové řezy
Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- 2 lžíce sladidla
- 4 lžíce ovesných otrub
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Krém:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 300 ml nízkotučného mléka
- 1 nízkotučný tvaroh
- sladidlo podle chuti
- 3 plátky želatiny
- Poleva:
- 2 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 2 lžíce sušeného nízkotučného mléka
- sladidlo podle chuti
- rumového aroma (pár kapek)
- nízkotučné mléko (podle potřeby)
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Ze 3 bílků si vyšleháme sníh. 3 žloutky + 1 celé vejce vyšleháme se sladidlem do husté pěny, přidáme otruby, škrob, kakao a prášek do pečiva. Šleháme ještě aspoň 3 minuty. Nakonec opatrně vmícháme sníh. Těsto rozetřeme na pečící papír na plech a pečeme asi 15 minut na 180°C.
- Mezitím si uvaříme pudink s mlékem, který po vychladnutí smícháme s tvarohem a sladidlem. Přidáme želatinu, kterou jsme si podle návodu nechali nabobtnat v trošce vody a následně ji rozpustili nad plamenem, (nesmí se vařit). Pořádně promícháme.
- Upečený plát rozkrojíme na polovinu. První polovinu potřeme krémem, který necháme malinko ztuhnout, přiklopíme druhou polovinou těsta a polijeme polevou, kterou si smícháme z uvedených ingrediencí.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.