Proteinová kakaová roláda
Ingredience
- Na těsto:
- 6 bílků
- 2 lžíce práškového umělého sladidla (spíš podle chuti, každé sladidlo sladí jinak)
- 2 lžíce odtučněného kakaa bez cukru
- 3 lžíce proteinu
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Na náplň:
- 1 a 1/2 nízkotučného tvarohu
- tekuté sladidlo (podle chuti)
- 3 lžíce proteinu
- pár kapek vanilkového aroma (nebo jiné dle vlastního výběru)
- trochu nízkotučného mléka (podle potřeby na vyšlehání krému)
Množství: roláda
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z 6 bílků vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo, potom kakao, protein a nakonec opatrně kypřící prášek. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě 8 min. na 180°C. Po vytažení ještě za tepla zabalíme, rozbalíme a zase znovu zabalíme jako roládu. Zarolované těsto necháme vychladnout.
- Všechny ingredience na náplň vyšleháme do hladkého krému, který natřeme na vychladlou roládu, kterou nakonec zamotáme. Hotovou roládu necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.