Polévka z dýně Hokaido
Ingredience
- 1 kg dýně Hokaido
- 2 šalotky nebo cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru (popř. vody a bujónu v kostce)
- sůl, bílý pepř
- 2 lžíce creme fraiche do 5 % tuku,
- popř. nízkotučný jogurt (nejlepší je hustý řecký 0% tuku)
- 20 dýňových semínek opražených
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Šalotku osmažíme na oleji, přidáme omytou dýni nakrájenou na kostičky, orestujeme, zalijeme vývarem nebo vodou s bujónem v kostce a vaříme doměkka. Vše rozmixujeme. Podle chuti osolíme. Před podáváním zdobíme creme fraiche, popř. jogurtem a opraženými dýňovými semínky.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.