Piškotový koláč s rebarborou
Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- 3 lžíce umělého sladidla
- vanilkové aroma (podle chuti)
- 3 lžíce horké vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Na posypání:
- 5 stonků rebarbory
- skořice (podle chuti)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem a vanilkovým aroma do husté pěny, přidáme vodu, šleháme, přidáme škrob a kypřící prášek, zamícháme a nakonec jemně vmícháme sníh. Těsto vylijeme do formy na koláč s nepřilnavým povrchem. Posypeme nakrájenou rebarborou a skořicí. Pečeme dozlatova v rozehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.