Piškotová roláda
Ingredience
- Želé:
- 100 ml horké vody
- 1,5 plátků želatiny
- 1/2 sáčku jahodového Bolera (může být i jiná příchuť)
- Těsto:
- 3 vejce
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 5 lžic práškového sladidla
- 1 lžička vanilkového aroma
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Ve 100 ml horké vody dáme nabobtnat 1 a ½ plátku želatiny, pak zahřejeme a želatinu rozpustíme, (nesmí projít varem). Přidáme jahodové Bolero. Rozmícháme a necháme mírně tuhnout.
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky smícháme s práškem do pečiva, kukuřičným škrobem, sladidlem a vanilkovým aroma. Dobře promíchejte a poté jemně vmícháme do těsta sníh. Těsto nalijeme plech na pečící papír nebo silikonovou podložku a rozetřeme na obdélník asi 30 × 40 cm. Pečeme uprostřed v předehřáté troubě na 160°C asi 5 minut.
- Na ještě teplé těsto natřeme želé a roládu zarolujeme. Vychladíme v lednici a krájíme na plátky.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.