Perníčky II.
Ingredience
- Těsto:
- 1 celé vejce
- 3 lžíce nízkotučného bílého jogurtu
- sypké sladidlo podle chuti
- 3 lžíce sušeného odtučněného mléka
- 3 lžíce psyllia
- 8 lžic ovesných otrub
- 1 lžička nízkotučného kakaa
- 1 lžička perníkového koření
- 1 špetka skořice
- 1 sáček kypřícího prášku na perník
- Na pečení:
- žloutek na potření perníčků
- protein nebo sušené mléko na podsypání při válení těsta
- Poleva na zdobení:
- 1 bílek
- sypké sladidlo podle chuti
- pár kapek citronové šťávy
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady. Kuchyňský vál si posypeme proteinem nebo sušeným mlékem, aby se nám těsto nelepilo. Těsto rozválíme na plát asi ½ cm silný. Vykrajujeme různé tvary, které dáme na pečící papír na plech, potřeme rozšlehaným žloutkem, aby se perníčky leskly, a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C asi na 10 minut.
- Na ozdobení si vyšleháme polevu z přecezeného bílku, citronové šťávy a sladidla. Polevu dáme do zdobícího sáčku a zdobíme jí perníčky. Polevu musíme nechat zaschnout.