Pečený pstruh
Ingredience
- 1 pstruh
- sůl
- drcený kmín
- šťáva z 1/2 citronu
- 1/2 lžičky olivového oleje
- 1 lžíce petrželky nasekané
- plátek citronu
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Pstruha potřeme solí, drceným kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Alobal úplně zlehka potřeme olivovým olejem, rozmažeme papírovým ubrouskem, aby to nebylo moc mastné, ale aby se ryba nepřilepila a položíme na něj pstruha a alobal uzavřeme. Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, poté alobal otevřeme a necháme pstruha ještě 5 minut dopéct. Před servírováním posypeme petrželovou natí a ozdobíme plátkem citronu.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.