Pečená dýně
Ingredience
- jakákoliv dýně
- sůl (nejlépe himalájská nebo mořská)
- pepř (nejlépe čerstvě mletý)
- olivový olej (nejlépe ve spreji)
- čerstvé bylinky
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Dýni si oloupeme, (Hokaido nemusíme loupat), vydlabeme pecky a nakrájíme na silnější plátky 1 - 2 cm. Dýni dáme na plech na pečící papír, osolíme, opepříme a postříkáme zlehka olivovým olejem, (nejlepší je použít sprej, protože spotřebujeme mnohem menší množství oleje). Dýni dáme péct do předem rozehřáté trouby na 180°C a pečeme přibližně 30 minut, tak aby dýňové kousky byli na povrchu opečené ale uvnitř vláčné. Podáváme posypané čerstvými bylinkami k masu jako přílohu, ale můžeme jíst i jako samostatný pokrm.
- Tento pokrm můžeme obměnit tím, že k dýni přidáme péct ještě kolečka cibule, můžeme i česnek. Bylinkami mžeme posypat i před pečením. Můžeme zlehka posypat i grilovacím kořením.