Nejlepší chléb po Dukanovsku od 2. fáze
Ingredience
- 3 vejce
- 1 nízkotučný tvaroh (250 g)
- 8 lžic ovesných otrub
- 4 lžíce pšeničných otrub
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 lžička lněného semínka (nemusí být)
- 2 špetky soli (podle chuti)
Množství: dny
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Všechny ingredience smícháme v misce. Do silikonové formy na srnčí hřbet nalijeme těsto, můžeme posypat ještě lněnými semínky, kmínem nebo něčím podle vaší chuti, (můžeme dát i do těsta), a pečeme v předehřáté troubě 35 minut na 180°C.
- Chléb vyjde na 4 dny, abychom dodrželi 2 lžíce ovesných otrub na den. Raději ho dělám z 1/2 dávky, protože čerstvý je mnohem lepší. V létě dokonce ve velkém teple kvůli obsaženému tvarohu nevydrží 4 dny. Je lepší ve velkých vedrech ho uchovávat v lednici.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.