Mrkvové mufiny
Ingredience
- Těsto:
- 4 vejce
- 6 lžic sladidla
- 4 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 1 sáček kypřícího prášku
- 2 lžičky skořice
- 2 lžičky perníkového koření
- 2 mrkve
- 1 špetka soli
- Poleva:
- 300 g nízkotučného tvarohu
- 2 lžíce sladidla
- 4 kapky vanilkového aroma
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Mrkev nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme z ní šťávu, kterou nepoužijeme. K mrkvi přidáme žloutky, sladidlo, ovesné i pšeničné otruby, prášek do pečiva a koření. Opatrně přimícháme sníh a směs naplníme do mufinových košíčků. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 25 minut.
- Polevu vyšleháme z tvarohu, sladidla a vanilkového aroma a zdobíme jí hotové mufiny.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.