Moravské koláčky s otrubami
Ingredience
- Těsto:
- 3 vejce
- práškové sladidlo
- 6 lžic ovesných otrub
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 špetička soli
- 1/2 nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce nízkotučného mléka
- Náplň:
- 1/2 nízkotučného tvarohu
- sladidlo
- skořice
Množství: koláčků
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Těsto:
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem, přidáme otruby, prášek do pečiva, špetičku soli, ½ tvarohu a mléko. Opatrně vmícháme sníh do těsta. Na pečící papír na plechu vytvoříme lžící 12 hromádek dále od sebe, protože se roztečou.
Náplň:
- ½ tvarohu rozmícháme se sladidlem a skořicí. Tuto náplň navršíme na každou hromádku. Můžeme do ní přidat Goji.
- Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C asi 35 minut.
- Na studené koláčky můžeme dát i džem z Bolera. (Pozor! V teple se rozpouští!)
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.