Laskonky II.
Ingredience
- Těsto:
- 2 bílky
- 100 ml práškového sladidla (dle chuti)
- 1 lžička vanilky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička octu
- 1 špetka soli
- 2 lžíce strouhanky z dukanova chleba
- ořechové aroma
- Krém:
- 1 nízkotučný tvaroh
- sladidlo (podle chuti)
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 300 ml nízkotučného mléka
- 10 g želatiny
- Na zdobení:
- domácí nutela (viz. Recepty - Dezerty a sladkosti)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků a soli vyšleháme nad párou tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme sladidlo a postupně všechny další ingredience na těsto. Šleháme až 20 minut, aby těsto bylo velmi pevné. Tuto směs si dáme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu tvoříme jednotlivé placičky na laskonky. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při nízké teplotě asi 100°C.
- Mezitím si uvaříme pudink s mlékem a sladidlem. Po vychladnutí přimícháme do pudinku tvaroh a rozpuštěnou želatinu. Polovinu placiček natřeme krémem a přikryjeme suchou placičkou.
- Laskonky zdobíme domácí nutelou.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.