Kuřecí tlačenka
Ingredience
- 0,6 litru silného kuřecího vývaru
- 1 celé kuře (maso vařené ve vývaru)
- 4 stroužky česneku
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 1 velká hrst sušené majoránky
- 20 g želatiny na aspiky
Množství: tlačenka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kuřecí maso z vývaru, který jsme si uvařili, si nakrájíme na větší kusy, kůži a kosti vyhodíme. Zeleninu také nebudeme používat. Vezmeme asi ½ l vývaru, přidáme do něj majoránku a česnek utřený se solí, můžeme ještě přidat 5 kuliček pepře i nového koření a necháme ještě asi 10 minut provařit. Vezmeme si želatinu na aspiky, rozpustíme ji v 1 dcl teplého vývaru a potom vlijeme do zbytku celého vývaru. Už nevaříme. Přidáme maso a vše nalijeme do formy např. na srnčí hřbet. Necháme přes noc ztuhnout v lednici. Podáváme vychlazené s dukanovým chlebem, kdo má rád, tak i s octem a cibulí.