Kuřecí bábovka s květákem, žampiony a pórkem
Ingredience
- 600 g kuřecího masa (můžeme dát i víc - podle chuti)
- žampiony (množství podle chuti)
- koření na kuře (výběr podle chuti)
- sůl, pepř
- olivový olej
- 8 vajec
- 2 lžíce lupinové mouky
- 1 lžíce psyllia
- 1 lžička xantanové gumy
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 2 stroužky česneku
- pórek (množství podle chuti)
- 5 větších růžiček květáku
- 100 g nízkotučného tvrdého sýru
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a necháme chvíli odležet.
- Květák uvaříme ve slané vodě.
- Na kapce olivového oleje orestujeme kuřecí nudličky, které ještě trošku osolíme. Přidáme pokrájené žampiony a necháme restovat.
- V míse si rozšleháme vejce s rozetřeným česnekem. Maličko osolíme a opepříme. (Solíme méně, protože sýr i rozetřený česnek také obsahují sůl.) Do vajec vmícháme lupinovou mouku, psyllium, xantan a kypřící prášek. Přidáme nakrájený pórek, nastrouhaný vařený květák a strouhaný sýr.
- Smícháme s orestovaným masem s žampiony. Vzniklou směs dáme do formy na bábovku (pokud není silikonová, je potřeba ji jemně vystříkat olejem) a pečeme na 180°C asi 40 minut.