Kuře paní Alenky
Ingredience
- 1 celé kuře
- sůl
- koření dle vlastního výběru nebo bylinky nebo česnek
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Celé kuře osolíme, přidáme koření skvělé je Stupkovo koření Zlatá pečínka s obsahem jen 15% soli, můžeme celé pokapat citronovou šťávou, bude křehčí a dříve hotové. Takže kuře osolíme i vevnitř a posadíme na polévkový talíř a strčíme do trouby. Zpočátku na plný výkon a až se začne tvořit kůrka, tak troubu stáhneme a dopečeme do měkka. Celá akce trvá jako u klasického kuřete pečeného na tuku t.j. asi 1-1,5 h dle velikosti kuřete. Ničím nepodléváme. Kuře si samo pustí šťávu a tu použijeme na šťávu pod maso pro ostatní členy rodiny, kteří nedrží dietu. Pro ně přidáme kousek másla a trochu vody nebo vývaru. Tohle kuře peču už více jak 20let. Nebojte talíř nepraskne. A opravdu použijeme jen talíř na polévku a okořeněné kuře nebo jen osolené. Dá se použít i nádobí z varného skla a pekla jsem ve všech typech trub. Navíc pokaždé může být jiné. U Dukana je povolena i spousta koření bylinky a česnek. Vřele doporučuji.