Krémová špenátová polévka
Ingredience
- 450 g čerstvého špenátu (popř. mraženého)
- 1 střední cibule jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky olivového oleje
- 450 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 600 ml nízkotučného mléka
- kůra z 1/2 citronu jemně nastrouhaná
- trošku muškátového oříšku čerstvě nastrouhaného
- sůl, pepř
- 3 lžíce nízkotučného podmáslí nebo smetana 4% tuku k podávání
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Cibuli a česnek nasekáme najemno, dáme do pánve s olivovým olejem a smažíme do růžova. Poté zalijeme vývarem, povaříme, přidáme mléko a přivedeme k varu. Přidáme polovinu opraného špenátu a citrónovou kůru. Zakryjeme pokličkou a vaříme 15 min., dokud špenát nepovadne. Pak necháme vychladnout. Zchladlou polévku nalijeme do mixéru, přidáme zbylou polovinu opraného špenátu a mixujeme do hladka. Polévka bude vypadat svěže zeleně. Pak dáme polévku zpět do hrnce ohřát, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek. Nakonec přidáme podmáslí nebo smetanu.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.