Kokosový krém z hedvábného tofu (Silken tofu)
Ingredience
- 500 ml odstředěného mléka
- 3 vejce
- 1 lžička kokosového aroma (spíš podle chuti)
- 200 g hedvábného tofu (Silken tofu)
- 5 lžic práškového sladidla (spíš podle chuti)
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Předehřejeme troubu na 180°C. Dáme si vařit mléko. Mezitím smícháme tofu, vejce, sladidlo a kokosové aroma. Tuto směs za stálého míchání přiléváme do horkého mléka. Hmotu nalijeme do zapékací mísy a položíme na plech s vodou. V této vodní lázni v troubě pečeme po dobu 60 minut na 180°C.
- Po vytažení necháme vychladnout a vychladlé pak dáme vychladit alespoň na 3 hodiny do chladničky.
- Po vychlazení odstraníme horní škraloup na povrchu a lehce krém rozmícháme. Podáváme ve skleničkách, posypeme lehce skořicí nebo kakaem se sníženým obsahem tuku.