Kefírová buchta
Ingredience
- Těsto:
- 2 vejce
- 1,5 lžíce sladidla
- 150 ml nízkotučného kefíru
- 4 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce pšeničných otrub
- 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 1 lžíce skořice
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- Náplň:
- 1 sáček kakaového pudinku
- 300 ml nízkotučného mléka
- 1 nízkotučný tvaroh
- sladidlo podle chuti
- Na posypání:
- nízkotučné kakao bez cukru
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Ze 2 bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme se sladidlem do husté pěny, přišleháme kefír, přimícháme otruby, kakao, skořici, prášek do pečiva a rozetřeme těsto na pečící papír na plech. Pečeme asi 15 minut na 150°C.
- Mezitím si uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink, který po vychladnutí smícháme s tvarohem a sladidlem dle chuti. Upečené těsto rozkrojíme na poloviny. První díl potřeme tvarohovou náplní, na to položíme druhý díl, který potřeme zbytkem náplně a posypeme kakaem.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.