R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Kávová roláda

Kávová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1roláda 15minut
Doba vaření
8minut
Porce Doba přípravy
1roláda 15minut
Doba vaření
8minut
Kávová roláda
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
1roláda 15minut
Doba vaření
8minut
Porce Doba přípravy
1roláda 15minut
Doba vaření
8minut
Ingredience
  • Na těsto:
  • 3 celá vejce
  • 1 špetka soli
  • 200 g šmakouna bez příchuti
  • 2 lžíce práškového sladidla (spíš podle chuti, každé sladidlo sladí jinak)
  • 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
  • 1 lžička rozpustné kávy
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • Na krém:
  • 2 celé nízkotučné tvarohy
  • 4 lžíce proteinu
  • sladidlo podle chuti
  • pár kapek vanilkového aroma (může být jakékoliv aroma)
  • trošku nízkotučného mléka (podle potřeby)
Množství: roláda
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Rozmixujeme si šmakouna. Ze žloutků a sladidla si vyšleháme hustou pěnu, do které za stálého šlehání postupně přimícháme kakao, kávu, rozmixovaného šmakouna a kypřící prášek. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Toto těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Po upečení ještě teplý korpus zamotáme, rozmotáme, znovu zamotáme a zamotaný necháme vychladnout.
  2. Z tvarohu, proteinu a sladidla si za pomoci trošky mléka a dochucení aromatem vyšleháme krém a touto směsí natřeme vychladlý korpus. Roládu zabalíme a dáme zatuhnout do lednice.
Sdílet tento recept