Kávová roláda
Ingredience
- Na těsto:
- 3 celá vejce
- 1 špetka soli
- 200 g šmakouna bez příchuti
- 2 lžíce práškového sladidla (spíš podle chuti, každé sladidlo sladí jinak)
- 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 1 lžička rozpustné kávy
- 2 lžičky kypřícího prášku
- Na krém:
- 2 celé nízkotučné tvarohy
- 4 lžíce proteinu
- sladidlo podle chuti
- pár kapek vanilkového aroma (může být jakékoliv aroma)
- trošku nízkotučného mléka (podle potřeby)
Množství: roláda
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Rozmixujeme si šmakouna. Ze žloutků a sladidla si vyšleháme hustou pěnu, do které za stálého šlehání postupně přimícháme kakao, kávu, rozmixovaného šmakouna a kypřící prášek. Nakonec opatrně přimícháme sníh z bílků. Toto těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 8 minut. Po upečení ještě teplý korpus zamotáme, rozmotáme, znovu zamotáme a zamotaný necháme vychladnout.
- Z tvarohu, proteinu a sladidla si za pomoci trošky mléka a dochucení aromatem vyšleháme krém a touto směsí natřeme vychladlý korpus. Roládu zabalíme a dáme zatuhnout do lednice.