Kakaová roláda
Ingredience
- Těsto:
- 5 vajec
- 2 lžíce práškového umělého sladidla (spíš podle chuti, každé sladidlo sladí jinak)
- 2 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- Náplň:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 300 ml nízkotučného mléka
- 2 nízkotučné tvarohy
- tekuté sladidlo podle chuti
- Na potření:
- čokoládová poleva (viz. Recepty – Dezerty sladkosti)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z 5 bílků vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme postupně sladidlo, potom kakao a nakonec po jednom přidáváme postupně 5 žloutků. Pořád šleháme. Těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě 8 min. na 180°C. Po vytažení ještě za tepla zabalíme, rozbalíme a zase znovu zabalíme jako roládu. Zarolované těsto necháme vychladnout.
- Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Necháme vychladnout a smícháme s tvarohem a tekutým sladidlem. Tímto krémem plníme vychladlou roládu. Povrch potřeme čokoládovou polevou. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.