Čokoládová buchta
Ingredience
- 6 lžic ovesných otrub
- 6 lžic sušeného mléka
- 2 lžíce práškového sladidla (spíš podle chuti, každé sladidlo sladí jinak)
- 4 lžíce odtučněného kakaa bez cukru
- 1 sáček kypřícího prášku
- 5 celýc vajec
- 3 lžíce odtučněného řeckého jogurtu
- pár kapek aroma dle vlastního výběru (vanilkový, mandlový, oříškový, …)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Smícháme zvlášť suché a mokré ingredience a následně vše smícháme dohromady, nakonec opatrně vmícháme sníh.
- Těsto nalijeme do formy s nepřilnavým povrchem a pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200°C.