R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Italská rajčatová polévka

Italská rajčatová polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Italská rajčatová polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 2
Rating: 4
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Porce Doba přípravy
4porce 15minut
Doba vaření
15minut
Ingredience
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500  g krájených loupaných rajčat (i z plechovky)
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř
  • hrst čerstvých lístků bazalky
  • zakysaná smetana na ozdobu (nemusí být)
  • nebo nízkotučný řecký jogurt
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. V hrnci na troše olivového oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a po zrůžovění přidáme nakrájený česnek a necháme provonět. Přidáme rajčata a zeleninový vývar, bobkový list, osolíme, opepříme a vaříme cca. 15 minut. Potom vylovíme bobkový list a polévku rozmixujeme. Je jemnější, když ji ještě propasírujeme přes jemné síto. Servírujeme ozdobené lžící zakysané smetany nebo jogurtu a posypané nasekanou bazalkou.
Sdílet tento recept