Indiánky
Ingredience
- Těsto.
- 4 vejce
- 2 lžíce práškového sladidla
- vanilkové aroma
- 4 lžíce kukuřičného škrobu
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 1 sáček kakaového pudinku
- 1/4 l nízkotučného mléka
- práškové sladidlo podle chuti
- 1 lžíce nízkotučného tvarohu (nebo i víc podle potřeby)
- ořechové aroma
- nízkotučné kakao bez cukru
- Náplň:
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 1/2 l nízkotučného mléka
- práškové sladidlo podle chuti
- rumové aroma
- Čokoládová poleva:
- 2 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 2 lžíce sušeného nízkotučného mléka
- sladidlo podle chuti
- rumové aroma
- nízkotučné mléko podle potřeby
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- 4 žloutky vyšleháme se sladidlem do pěny, přidáme vanilkové aroma, škrob a kypřící prášek a nakonec do toho opatrně vmícháme sníh ze 4 bílků. Těsto naplníme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu stříkáme těsto do tvaru piškotů. Budeme potřebovat i kulaté na podložení indiánků. Pečeme v rozehřáté troubě asi 10 minut na 180°C.
- Mezitím si uvaříme čokoládový pudink z pudinkového prášku, ze ¼ l mléka a sladidla a necháme vychladnout. Uvaříme si i vanilkový pudink z vanilkového prášku, z ½ l mléka a sladidla. Do ještě horkého vanilkového pudinku vmícháme rumové aroma.
- Část studeného čokoládového pudinku smícháme s tvarohem a ořechovým aroma. Do této směsi přidáme vychladlé rozdrcené piškoty, promícháme a tvarujeme ve formičkách na včelí úlky (ve větších).
- Plníme vanilkovým pudinkem s rumovým aroma a jako podstavec dáme kulatý piškot. Poléváme čokoládovou polevou.
- Na pudinku, co nám zbude, si smlsneme.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.