Domácí müsli
Ingredience
- 6 lžic ovesných otrub
- 1 lžíce nízkotučného tvarohu
- 1 lžíce nízkotučného jogurtu
- 1 celé vejce
- 1 samotný bílek
- 1 lžíce tekutého sladidla
- 10 kapek citronové aroma dle chuti (ořech, mandle, vanilka, rum, citron, ovocné)
- nebo 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru (až od 2. fáze)
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Všechny tekuté ingredience vyšleháme, pak přidáme otruby a těsto rozetřeme na pečící papír na plechu a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 180°C. Po vytažení necháme vychladnout.
- Studené těsto natrháme na kusy a dáme do mixéru a zlehka rozmixujeme na hrubo. Rozmixovanou hmotu rozdrobíme na plech a dáme ještě zapéct na dalších 15 minut do trouby. Často kontrolujeme a promícháváme, aby se to nespálilo.
- Podáváme s nízkotučným jogurtem nebo teplým mlékem. Pro chuť můžeme přidat i Goji. Vychladlé müsli můžeme uchovávat v uzavíratelné nádobě.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.