Čokoládové rohlíčky
Ingredience
- Těsto:
- 2 bílky
- 100 ml práškového sladidla (dle chuti)
- 1 lžička vanilky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička octu
- 1 špetka soli
- Krém:
- 1 nízkotučný tvaroh
- sladidlo (dle chuti)
- 1 sáček čokoládového pudinku
- 250 ml nízkotučného mléka
- 10 g želatiny
- 1 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 2 lžíce sušeného nízkotučného mléka
- Na ozdobení:
- domácí nutela popř. rozpuštěná 85% hořká čokoláda bez cukru
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Z bílků a soli vyšleháme nad párou tuhý sníh. Za stálého šlehání přidáme sladidlo a postupně všechny další ingredience na těsto. Šleháme až 20 minut, aby těsto bylo velmi pevné. Tuto směs si dáme do cukrářského sáčku a na pečící papír na plechu tvoříme jednotlivé pásky na rohlíčky. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut při nízké teplotě asi 100°C.
- Mezitím si uvaříme pudink s mlékem a sladidlem. Po vychladnutí přimícháme do pudinku tvaroh, kakao, sušené mléko a rozpuštěnou želatinu. Pomocí cukrářského sáčku naneseme na každý upečený pásek proužek krému. Rohlíčky dáme ztuhnout do lednice.
- Rohlíčky na povrchu namáčíme v rozpuštěné čokoládě nebo řidší domácí nutele. Necháme ztuhnout.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.