Zmrzlina čokoládová
Ingredience
- 6 vajec
- 8 lžic práškového sladidla (podle chuti)
- 4 lžíce nízkotučného kakaa bez cukru
- 4 nízkotučné tvarohy
Množství: dávka
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky se sladidlem šleháme elektrickým šlehačem také do tuha. Potom přidáme kakaový prášek, tvaroh a mícháme, dokud se všechno dobře nespojí. Potom opatrně v mícháme do směsi sníh, aby byla zmrzlina nadýchaná. Směs nalijeme do uzavíratelné nádoby vhodné do mrazáku a dáme zmrznout nejlépe přes noc.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.