Bramboráky z kedlubny
Ingredience
- 500 g kedlubny
- 2 - 3 vejce
- strouhanka z Dukanova chleba podle potřeby
- můžeme přidat kukuřičný škrob podle potřeby
- nízkotučné mléko podle potřeby
- 1 cibule
- majoránka
- 2 - 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Nastrouháme syrovou oloupanou kedlubnu, smícháme ji s vajíčkem, strouhankou, nakrájenou cibulí a rozetřeným česnekem. Přidáme sůl, pepř a majoránku. Pokud bude potřeba, přidáme do těsta mléko. Můžeme přidat i škrob, aby to na pánvi zhoustlo. Těsto necháme 2 hodiny v chladu odležet. Bramboráky z kedlubny smažíme na rozpálené pánvi s nepřilnavým povrchem, popř. můžeme pánev zlehka vytřít kapkou olivového oleje. Můžeme je péct i v troubě na pečícím papíru.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.