Bezový koktejl
Ingredience
- 200 ml světlého bezového květu
- 1 salátová okurka
- 2 litr perlivé vody vychlazené
- několik snítek čerstvé máty
- led
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Očištěnou okurku nakrájíme na kousky a spolu s bezovým květem dáme do mixéru. Rozmixujeme do hladka. Vzniklou směs přecedíme přes síto. Do přecezené kapaliny přidáme asi 2 lžíce vlákniny z okurky, která zůstala v sítu a zbytek vyhodíme. Hotovou šťávu dáme vychladit. Servírujeme do vysokých sklenic tak, že dáme několik kostek ledu, mátu a vychlazenou šťávu do ½ sklenice a dolijeme vychlazenou perlivou vodou.
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.