Lilek po arabsku
Ingredience
- Zelenina:
- 2 lilky
- 200 g rajčat
- 100 g nízkotučného krémového sýru
- 1 kapka aroma kozího sýru (pokud nemáme, vynecháme)
- 1 hrst nasekaných lístků máty
- Kořenící směs Chermoula:
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 špetka mleté papriky
- 1 špetka chilli (nemusí být)
- 20 ml olivového oleje
- kůra a šťáva z 1/2 citronu
- 1 stroužek česneku prolisovaného
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- Kořenící směs Chermoula vyrobíme smícháním všech ingrediencí dohromady.
- Lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm. Rajčata nakrájíme také na plátky. Plátky lilku ogrilujeme z každé strany, až zvláční. Do pekáčku kápneme trochu kořenící směsi a rozložíme na ni část lilku. Pokryjeme plátky rajčat, potřeme sýrem s kozím aroma, osolíme, opepříme a zakápneme chermoulou. Pokračujeme ve vrstvení. Na konec přijdou lilky s kořenicí směsí. Přes pekáč dáme alobal a dáme na 20 minut zapéct. Před podáváním posypeme
Tip
Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.