R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Lilek po arabsku

Lilek po arabsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 20minutes
Doba vaření
20minutes
Porce Doba přípravy
2porce 20minutes
Doba vaření
20minutes
Lilek po arabsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
2porce 20minutes
Doba vaření
20minutes
Porce Doba přípravy
2porce 20minutes
Doba vaření
20minutes
Ingredience
  • Zelenina:
  • 2 lilky
  • 200 g rajčat
  • 100 g nízkotučného krémového sýru
  • 1 kapka aroma kozího sýru (pokud nemáme, vynecháme)
  • 1 hrst nasekaných lístků máty
  • Kořenící směs Chermoula:
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 špetka mleté papriky
  • 1 špetka chilli (nemusí být)
  • 20 ml olivového oleje
  • kůra a šťáva z 1/2 citronu
  • 1 stroužek česneku prolisovaného
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Kořenící směs Chermoula vyrobíme smícháním všech ingrediencí dohromady.
  2. Lilky nakrájíme podélně na plátky silné asi 1 cm. Rajčata nakrájíme také na plátky. Plátky lilku ogrilujeme z každé strany, až zvláční. Do pekáčku kápneme trochu kořenící směsi a rozložíme na ni část lilku. Pokryjeme plátky rajčat, potřeme sýrem s kozím aroma, osolíme, opepříme a zakápneme chermoulou. Pokračujeme ve vrstvení. Na konec přijdou lilky s kořenicí směsí. Přes pekáč dáme alobal a dáme na 20 minut zapéct. Před podáváním posypeme
Tip

Potřebné suroviny pro přípravu receptů najdete v našem eshopu dietashopbrno.cz.

Sdílet tento recept