Pečený vaječný krém se skořicí
Ingredience
- 600 ml nízkotučného mléka
- 3 celá vejce
- 3-4 lžičky sladidla
- 1/4 lžičky mleté skořice
- 2 lžíce řeckého jogurtu bez tuku
- čerstvě strouhaný muškátový oříšek
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
- V rendlíku zahřejeme mléko, dokud nebude horké, ale ne vařící. Odstavíme z ohně.
- Ve velké misce smícháme dohladka vejce, sladidlo, skořici a jogurt. Za stálého míchání nalijeme zahřáté mléko do vaječné směsi a poté ji přecedíme přes síto.
- Do pekáče vložíme čtyři malé zapékací misky a do každé z nich nalijeme vaječnou směs. Posypeme strouhaným muškátovým oříškem. Nalijeme horkou vodu do pekáče kolem misek tak, aby byly do poloviny ponořené. Pečeme v troubě po dobu 35–40 minut. Po dopečení necháme mírně vychladnout a podáváme v miskách teplé nebo studené.
- TIP: Od 3. Fáze můžeme posypat nakrájeným ovocem nebo semeny granátového jablka.