R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Květáková polévka

Květáková polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 15minut
Doba vaření Passive Time
50minut 20minut
Porce Doba přípravy
8porcí 15minut
Doba vaření Passive Time
50minut 20minut
Květáková polévka
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
8porcí 15minut
Doba vaření Passive Time
50minut 20minut
Porce Doba přípravy
8porcí 15minut
Doba vaření Passive Time
50minut 20minut
Ingredience
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 střední cibule nakrájená na plátky
  • 1 velký květák čerstvý
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1 lžička tymiánu čerstvého
  • 1 litr vody horké
Množství: porcí
Jenotky:
Postup přípravy receptu
  1. Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej na střední teplotu. Do oleje dáme cibulové plátky a restujeme asi 15 minut, dokud nezměknou a nerozvoní se.
  2. Přidáme květák rozebraný na růžičky, sůl a pepř a 2 dcl vody. Přidáme teplotu na střední a necháme dusit zakryté pokličkou asi 15 minut.
  3. Přidáme zbývající vodu a tymián a pokračujeme ve vaření po dobu 20 minut.
  4. Polévku rozmixujeme pomocí ponorného mixéru nebo běžného mixéru. Necháme ještě asi 20 minut odstát, aby zhoustla. Naopak, pokud bude příliš hustá, můžeme zředit.
Tip

Místo vody můžeme do polévky použít vývar - polévka bude mít intenzivnější chuť.

Do polévky můžeme vložit krutony z dukanského pečiva, libovou šunku, plátky steaku nebo orestované houby.

Můžeme zdobit třeba petrželkou.

Sdílet tento recept