R E K L A M A
PEČUJTE O ZDRAVÍ

Shirataki lasagne po boloňsku

Shirataki lasagne po boloňsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
40minut
Shirataki lasagne po boloňsku
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 1
Rating: 1
You:
Rate this recipe!
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
40minut
Porce Doba přípravy
4porce 20minut
Doba vaření
40minut
Ingredience
  • Těstoviny
  • 400 g shirataki lasagní
  • Boloňská omáčka
  • 400 g hovězího masa s nízkým podílem tuku
  • 1 větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • vývar, popř. bujón v kostce
  • koření na maso dle chuti
  • sůl
  • sladidlo
  • čerstvé nebo sušené bylinky - bazalka, oregano, tymián, ...
  • Bešamel
  • 2 lžíce lupinové mouky
  • nízkotučné mléko podle potřeby
  • olomoucké tvarůžky nebo nízkotučný tvrdý sýr
Množství: porce
Jenotky:
Postup přípravy receptu
Boloňská omáčka
  1. Hovězí maso si pomeleme nebo nakrájíme na maličké kousky. V teflonové pánvi orestujeme nasekanou cibuli, přidáme nasekaný česnek, orestujeme a nakonec přidáme pomleté maso. Maso pořádně orestujeme, osolíme, okořeníme a zalijeme trochou vývaru, aby se to nepálilo. Maso dusíme, v případě potřeby trošku podléváme vývarem. Až je maso téměř měkké, přidáme rajčata i se šťávou. Ještě chvíli dusíme. Kdyby to bylo moc kyselé, můžeme tam kápnout pár kapek sladidla. Směs by měla být hustší, takže ji trochu vyvaříme. Nakonec přidáme nasekané bylinky.
Bešamel
  1. Lupinovou mouku na sucho opražíme do růžova a zalijeme mlékem podle potřeby, abychom vytvořili trochu bešamelové omáčky.
Kompletace
  1. Shirataki lasagne dobře propláchneme a poté servírujeme přelité boloňskou omáčkou.
  2. Do menší zapékací misky naskládáme vrstvičku lasagní, na ni dáme vrstvu boloňské omáčky, na to nakapeme trochu té bešamelové omáčky, můžeme nastrouhat malinko sýra. Další vrstvy pokračujeme stejně a končíme větší vrstvou sýra.
  3. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180°C asi 20 minut.
Sdílet tento recept